Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари отхвърлиха твърдение на Марко,че са ползвали устройство като забраненото на Ред...

Ферари отхвърлиха твърдение на Марко,че са ползвали устройство като забраненото на Ред Бул

33
0
бокс,гараж,пит,Ферари

Ферари отхвърлиха обвиненията, че използват устройство за промяна клиренса на болидите си, подобно на това на Ред Бул, което от ФИА поискаха шампионите да сменят.

През уикенда в Унгария отборът от Милтън Кийнс отново трябваше да се защитава срещу обвинения в нелегална дейност. Шефът на тима Кристиан Хорнер бе категоричен, че колите отговарят на правилата, тъй като са минали всички проверки, както и че никой от хората му не е извършвал каквито и да са промени по тях в затворения парк. Причина за поредните приказки бе излязлата на бял свят информация за това, че в Канада ФИА са поискали Ред Бул да сменят начина, по който променят настройките на окачването.

Съветникът на екипа и на собственика на Ред Бул Дитрих Матешиц Хелмут Марко заяви впоследствие, че инженерите от Милтън Кийнс са агресивни при интерпретацията на правилата.

Просто сме креативни – повтори той твърдението на Хорнер, според когото отборът е наказван заради въображението си. – Спазваме правилата, но виждаме как да ги накараме да работят за нас. Когато останалите екипи ни видят да правим нещо, те или ни копират, или се мъчат да забранят за каквото там става дума. Ревността и завистта в падока се дължат на факта, че печелихме толкова много през последните две години и тъй като не сме традиционен състезателен тим. Това подхранва опитите им да ни пречат – твърди още Марко.

Той допълни пред auto motor und sport, че никой не е правил промени в настройките на болидите на ръка.

Не разбирам защо е цялата история, като знаем например, че Ферари използваха нещо подобно в продължение на година – заяви Марко.

От Скудерията отхвърлиха това твърдение.

Наистина ли са ни обвинили в измама? Сигурни ли сте? При всички положения вярваме във ФИА и ролята й да осигури пълно спазване на правилата – каза говорител на тима от Маранело, цитиран от autosport.com.