Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Битката за титлата в F1 може да се обърне напълно, твърди Рос...

Битката за титлата в F1 може да се обърне напълно, твърди Рос Браун

44
0
Фернандо Алонсо

Битката за титлата във Формула 1 може да се обърне напълно, смята шефът на Мерцедес във Формула 1 Рос Браун. Фернандо Алонсо (Ферари) е начело във временното генерално класиране в средата на първенството (след 10 надпревари) със 154 точки. Втори – на 34 от него – е Марк Уебър, следван от съотборника си в Ред Бул Себастиан Фетел (със 110).

Формата на Алонсо впечатли всички в последно време, а понастоящем той е единственият пилот с три победи тази година. Браун обаче е категоричен, че всичко може да се промени през втората половина на сезона.

Измина едва половината от шампионата, а много неща се променят непрекъснато. Фернандо свърши отлична работа досега, защото най-важното тази година е да се печелят точки, дори когато колата ти не е толкова добра. А сега автомобилът му е на ниво и той се възползва максимално от това. Нашият тим загуби много точки, особено с Михаел [Шумахер], заради проблеми с издръжливостта, но работим по тях. Подобни грижи не се преодоляват лесно, тъй като болидите са наистина сложни. Но фактът е, че не спечелихме 50-60 точки с Михаел тази година, а можехме да ги вземем. В същото време Фернандо бележеше през цялото време и това положи основите на настоящото му представяне, когато колата му вече е добра. Развитието на автомобилите обаче е много бързо. Видяхте какво стана с Макларън в рамките само на две състезания. Всички отбори (ние включително) се трудим упорито по нови неща и ситуацията може да се преобърне. Определено съм оптимистично настроен за нас и смятам, че може да направим по-силна втора половина на сезона – обясни англичанинът.

На Мерцедес им липсва около половин секунда спрямо най-бързите болиди във Формула 1 в момента, но Браун твърди, че тази разлика може да се навакса.