Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул не са убедени, че ще са най-бързи в Германия

Ред Бул не са убедени, че ще са най-бързи в Германия

23
0
Кристиан Хорнер

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер не е убеден, че екипът му ще е най-бърз този уикенд в Германия въпреки победата на Марк Уебър във Великобритания и темпото във Валенсия, където Себастиан Фетел водеше преди техническа повреда да го спре. Сезонът във Формула 1 тази година обаче е толкова непредсказуем, че англичанинът не приема нищо за даденост.

Нашата кола бе най-бърза във Валенсия и спечелихме Гран при на Великобритания, но е трудно да се предскаже формата за следващ старт. Не знаем колко ще сме добри. Надяваме се да сме конкурентоспособни, но някои от съперниците може да са направили прогрес. Окуражаващо е, че бяхме бързи на две различни писти при различни условия – обясни Хорнер.

Лидерът във временното генерално класиране Фернандо Алонсо (Ферари) обаче смята, че именно Ред Бул са отборът, който е най-бърз и в момента. Испанецът заяви, че още от Бахрейн шампионите са начело с малки изключения – спечелиха четири от шест възможни полпозишъна в последните състезания. Хорнер от своя страна сподели, че според него Алонсо ще продължи да се бори за титлата и той не вярва, че един тим ще доминира през втората половина от сезона.

За екипите е наистина трудно, но за феновете ситуацията е страхотна. Момчетата, борещи се в челото на колоната, са на такива позиции от години и ще продължат да водят битка до края на шампионата. Да спечелиш полпозишъните във всички стартове освен един и да вземеш победи в 12 от 19 надпревари не се случва всеки сезон – заяви Хорнер, връщайки се към 2011 г., когато Ред Бул наложиха тотална доминация в първенството.

Ред Бул имат най-много победи до момента през 2012 г. – три: две на Уебър (в Монако и Великобритания) и една на Фетел (в Бахрейн).