Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Целта ни за Хокенхайм е да дадем на всички повод да...

Шумахер: Целта ни за Хокенхайм е да дадем на всички повод да празнуват

120
0
Михаел Шумахер

Уикендът за Гран при на Германия ще е особено специален за отбора на Мерцедес. Тимът на щутгартския концерн смята няколко старта от календара на Формула 1 за домашни поради различни причини, но този на Хокенхайм със сигурност носи различно значение.

Хората често ме питат дали има такова нещо като предимство у дома в толкова международен спорт като нашия – споделя Михаел Шумахер. – Отговорът ми е: може би не точно предимство, но определено се чувстваш вкъщи. Всеки немски пилот се чувства по различен начин, вълнува се по време на Гран при на Германия и знае, че всички тези зрители по трибуните го подкрепят. Това те прави горд и винаги повишава мотивацията. Тази година Мерцедес за първи път се бори в челото на колоната и се надяваме това да доведе до още по-ентусиазирани запалянковци, както и да ги зарадваме с представянето си. Вероятно и много колеги от Мерцедес ще са на пистата, като особено много искаме да постигнем добър резултат пред тях. Поставили сме си за цел да дадем на всички повод да празнуват следващия уикенд – заяви още седемкратният световен шампион.

Съотборникът му Нико Розберг също очаква с нетърпение състезанието другата седмица. Той сподели, че преди състезателния уикенд ще е на посещение в един от заводите на Мерцедес, където се произвеждат новите А и В-Класа, както и че ще участва във форума за фенове в Щутгарт.

Роден съм във Висбаден, близо до Хокенхайм и определено имам добри спомени от предишни надпревари на тази писта. Преди кариерата ми във Формула 1 често печелех там и никога няма да забравя последния DTM-старт на баща ми там. Бях с него в колата и преминавайки по пистата си помислих колко е яко. В онзи момент реших да стана състезател като него – разказа Нико. – Ще дам всичко от себе си, за да се представя на ниво. Мисля, че колата ни би трябвало да пасне на пистата значително по-добре, отколкото на Силвърстоун. Хокенхайм има дълги прави и къси завои, а това е добре за болида – допълни той.