Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес няма да обмислят други пилоти, докато Шумахер реши дали остава с...

Мерцедес няма да обмислят други пилоти, докато Шумахер реши дали остава с тях

72
0
Михаел Шумахер

От екипа на Мерцедес настояват, че няма да обмислят кандидатури за пилоти до момента, в който не стане ясно дали Михаел Шумахер ще остане с тях и през следващия сезон във Формула 1. Бъдещето на седемкратния световен шампион с отбора ще се дискутира през следващите близо месец и половина, сподели наскоро шефът на тима Рос Браун. Немският пилот остава приоритет за екипа си, където нямат намерение да се оглеждат за свободни състезатели, докато не са наясно с неговото решение.

Неизвестните по отношение на това кой къде ще кара догодина са много заради няколко изтичащи договора. Марк Уебър сложи край на част от слуховете, като подписа преди два дни с Ред Бул за още един сезон. Наблюдатели обаче продължават твърдят, че кокпитът в Мерцедес е интересна възможност за Люис Хамилтън.

Вниманието ни е съсредоточено върху Михаел, независимо колко време ще отнеме всичко това – заяви отново Браун.

Шумахер взе първи подиум след завръщането си във Формула 1 през 2010 г. – той финишира трети в Гран при на Европа във Валенсия. Според началника на отбора състезанията са удоволствие за пилота и той смята, че Михаел ще продължи договора си.

Още не сме говорили, но Михаел определено се чувства прекрасно – допълни англичанинът. – Неизбежно обаче се стига до момент, когато се налага да започнеш дискусии, тъй като те понякога време. Освен това трябва да се стигне до някакво решение, за да се планира по-нататък бъдещето. Нямаме обаче краен срок, до когато той трябва да каже или ние да решим със сигурност. Базата трябва да е стабилна, това е най-важното. Решението ще е общо – каза още Браун.