Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър подписа с Ред Бул за 2013 г.

Уебър подписа с Ред Бул за 2013 г.

26
0
Марк Уебър

Марк Уебър подписа договор за сезон 2013 г. във Формула 1 с Ред Бул ден след прекрасната победа на австралиеца в Гран при на Великобритания. Това слага край на спекулациите къде ще кара пилотът догодина и спрягането на името му за различни отбори.

С Ред Бул съм от 2007 г. и спечелих девет победи през това време. В момента увереността ми е много сериозна. Познавам чудесно отбора и се чувствам удобно тук. Израснахме заедно през годините и усещам, че правилното решение е да остана с тях за още един сезон – коментира Уебър.

Пилотът допълни, че екипът се труди да подобри представянето си във всички аспекти, както и че е страхотно, че новината е оповестена след успеха му на Силвърстоун.

Шефът на тима Кристиан Хорнер заяви, че представянето на Уебър е било впечатляващо в деветте старта от началото на сезона досега.

Голяма част от успехите му във Формула 1 са с Ред Бул. Заедно сме спечелили 10 полпозишъна, 9 победи и 31 подиума. И от двете страни има силно желание да продължим партньорството си, така че решението за удължаване на контракта е съвсем логично – допълни той.

Себастиан Фетел има договор за догодина, така че всякакви въпросителни относно състезателите на Ред Бул за следващия сезон отпадат.