Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер останаха само с две точки

Заубер останаха само с две точки

34
0
Камуи Кобаяши

Екипът на Заубер бе на път да запише още един страхотен резултат този сезон във Формула 1 – Камуи Кобаяши стигна четвърта позиция по време на състезанието, но отпадна заради инцидент.

Съотборникът му Серхио Перес все пак взе точки, след като за пореден път демонстрира невероятно пазене на гумите. Мексиканецът изкара цели 32 обиколки с комплект гуми софт и оптимизмът му въпреки 15-а позиция на грида се оказа оправдан.

Беше трудно състезание – призна Перес. – Рискувахме много със стратегията и накрая износването на гумите бе огромно. Две точки може би не са лош резултат, след като си тръгнал 15-и на старта, но най-важното е да подобрим квалификационното си представяне. Може да се постигне много повече, ако тръгвам от по-предни позиции.

Кобаяши логично бе много разочарован:

Определено направих добър старт от седма позиция. Веднага спечелих две места и след това изпреварих Пастор Малдонадо в първия тур. Вървях четвърти и ситуацията изглеждаше обещаваща. При първия ми питстоп след 14 обиколки имахме проблем с предно ляво колело. Излязох 11-и, но все още имах добър шанс. В 20-ия тур следвах Кими Райконен, който задминаваше Бруно Сена и се озовах от външната страна на Сена. Нямаше къде да отида освен в стената и се докоснахме. Трябваше да спра за смяна на носа. След рестарта се борех с Фелипе Маса за позиция. Колите ни се докоснаха и този път повредите при мен бяха прекалено лоши за да продължа – обясни японецът.