Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено не очаквали толкова бърз успех с Уилямс

Рено не очаквали толкова бърз успех с Уилямс

69
0
Пастор Малдонадо,Уилямс

Победата на Пастор Малдонадо в Гран при на Испания бе първа за Уилямс с двигател на Рено от успеха на Жак Вилньов на Нюрбургринг в Германия през шампионската за канадеца 1997 г.

От екипа на френския автомобилен производител, който доставя мотори на 4 отбора във Формула 1, признаха, че не са очаквали подновеното им в началото на този сезон сътрудничество с тима от Гроув да доведе толкова бързо до подобен страхотен резултат.

Изключително сме доволни за Уилямс и се гордеем страшно много, че сътрудничеството ни е достойно за славните предишни години – коментира управляващият директор на Рено Спорт F1 Жан-Франсоа Кобе. – Целият пакет шаси-двигател работи страхотно през сезона досега и обещава още по-добри резултати, но този от Испания вече е невероятен! Успехът е доказателство за работата на хората в Гроув и Вири. Наистина сме радостни, защото Рено е във Формула 1 от 45 години, а Уилямс са част от историята ни.

Кобе допълни, че избухналият малко след финала пожар в бокса на отбора е предизвикал притеснение и пожела бързо възстановяване на пострадалите хора от Уилямс и Катерам.

Шефът операции на пистата Реми Тафен пък допълни, че агрегатът е бил на ниво при всички отбори с Рено през целия уикенд.

Познаваме пистата до Барселона повече от добре благодарение на предсезонните тестове там, но въпреки това винаги има предизвикателства за преодоляване. А фактът, че трима пилоти в топ 4 са с наши мотори (Малдонадо и пилотите на Лотус Кими Райконен и Ромейн Грожан – съответно трети и четвърти на Каталуния – б.р.), е фантастичен и е демонстрация за това как се отплаща добрата подготовка. Поздравления за Пастор за първата му победа и за първия успех на Уилямс от 2004 г. насам. Постижението е великолепно, а на пострадалите при инцидента след това пожелаваме всичко най-хубаво, за да продължим заедно напред и по-нататък – добави той.

Уилямс и Рено работиха заедно от 1989 до 1997 г. Победата на Малдонадо бе 114-а за тима, 64-а за двете компании в общата им работа и общо 144-а за Рено в F1.