Начало Автомобилни новини Hyundai със със златната награда EuroCarBody

Hyundai със със златната награда EuroCarBody

54
0
Hyundai,i40

Напълно новият Hyundai i40 спечели едно от най-престижните отличия за качество и безопасност – златната награда EuroCarBody. Призът беше връчен на официална церемония в развойния център на Hyundai в Рюселсхайм, Германия, от Франциска Мьонинг, главен редактор на Automotive Circle International, от името на водещите световни автомобилни производители.

Журито, включващо над 530 експерти по автомобилостроене от 30 страни, нареди Hyundai пред модели от най-ново поколение на девет други премиум марки с мащабно производство. Корейската компания стана първият азиатски производител, удостоен с тази награда, и то още при първото си участие в надпреварата.

Класирането беше направено на базата на критерии като ефективна развойна концепция, ефективно използване и приложение на материали, производствена ефективност и други. Експертите признаха, че лекият корпус на i40 с високоякостната стомана и усъвършенствани сглобки в конструкцията се отличава с много високи показатели по отношение на поглъщане на енергия, което осигурява отлична защита на пътниците в случай на катастрофа.

През миналата година i40 получи максималната оценка от 5 звезди в краш-тестовете на независимата организация за оценяване на автомобилната безопасност Euro NCAP. Автомобилът, който се предлага във варианти комби и седан, е разработен в Рюселсхайм специално за европейския пазар. На второ място в класацията се нареди Audi A6 пред Mercedes-Benz B-класа и BMW Серия1. В надпреварата участваха още (по азбучен ред) Ford Focus, Mazda CX-5, Nissan LEAF, Opel Zafira, Range Rover Evoque и Volkswagen Golf Cabriolet.