Начало Други Роботът ASIMO гостува в София

Роботът ASIMO гостува в София

42
0
ASIMO

Най-усъвършенстваният хуманоиден робот в света ASIMO (Advanced Step in Innovative Mobility) на Хонда пристигна в София, където ще е част от атракциите и празненствата по случай 20-годишнината на Бултрако – официалният вносител на марката за България.

По време на гостуването си в столицата ни ASIMO ще бъде показан на широката публика. От 11 до 14 май той ще има по 5 представления дневно (всяко с времетраене 30 минути) в зала №5 на Интер Експо Център на Цариградско шосе в София. Пак там ще е представена цялата гама от автомобили, мотоциклети и АТВ-та на Хонда за България. Експозицията ще е отворена за посетители всеки ден през периода 11-14 май от 10 до 20 часа. Първото появяване на ASIMO пред публиката ще е от 11, а последно – от 17:30 часа.

ASIMO е разработен от инженерите на японския автомобилен производител с цел подобряване ежедневието на хората чрез увеличаване на тяхната мобилност. Програмата за хуманоиден робот започва през 1986 г., за да се стигне до днешния усъвършенстван модел.

В сравнение с предшествениците си ASIMO е с по-добър баланс, стои по-стабилно на краката си, движи се по-бързо, има по-стилен дизайн и е способен да извършва определени действия в обкръжаващата го среда. Той разпознава хора, предмети и жестове, може да тича, да рита топка, да се здрависва, говори и дори танцува.