Начало Автомобилни новини Фейслифтът на третото поколение на Toyota Avensis излиза на пазара

Фейслифтът на третото поколение на Toyota Avensis излиза на пазара

755
0
Avensis,Toyota

Фейслифтът на третото поколение Toyota Avensis залага на практичността, пространството и икономичността. Промените в колата са толкова много, че производителят говори за колата като за ново поколение.

Тя включва промяна във външния дизайн, подобрения в интериора, комфорта, намаляването на шума и вибрациите. Динамичността на управлението е повишена и като цяло колата предлага повече екстри за стойността си. Като добавка към всичко това Toyota представя и новата мултимедийна система Touch and Go Plus, която доразработка на базата на съществуващата преди.

Най-добре продаващия се агрегат на гамата, включваща шест двигателя е 2-литровият дизел D-4D. Този мотор е ревизиран с цел да се намали още разхода на гориво, както и нивото на вредни емисии. След като границата от 120 г/км е поставена като възможност за намаляването на данъците в някои европейски държави, със своите 119 г/км 2.0 D-4D дава данъчни преференции, както на частните лица, така и на фирмите.

Вариантите на новата Toyota Avensis са два, които се предлагат с три дизелови и три бензинови агрегата, три трансмисии и четири нива на оборудване. Тя е специално разработена за европейските държави. В D-сегмента се забелязва сериозно нарастване на продаваните дизелови модели, които съставляват около 70% от реализираните продажби. 64% от реализираните коли са служебни, като половината от тях са комби.

Конструиран и произвеждан в Европа, Avensis за първи път бе представен в края на 1997 г. и зае лидерска позиция в сегмента. През 2010 г. са продадени 70585 коли, което представлява около 6% дял в този сегмент.