Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Ще е трудно да подобря позицията си

Шумахер: Ще е трудно да подобря позицията си

37
0
Михаел Шумахер

Настроението в Мерцедес определено е добро след края на първата за сезона квалификация. Особено доволен бе и Михаел Шумахер, който успя да завърши четвърти, изпреварвайки с три позиции своя съотборник Нико Розберг, а също така оставяйки зад себе си и пилотите на Ред Бул. Нещо, което го прави щастлив, но което съвсем не бе очаквано.

„Не бих заложил на това преди квалификацията“, заяви Шумахер пред RTL. „Всички смятахме, че Ред Бул са пред нас. Сега са зад нас, което е изненадващо. Вече мислим, как да направим следващата крачка. Имаме чудесен пакет. Темпото ни се е покачило значително. Трябва да изкажа огромната си благодарност към хората отговорни за това. Позицията ни е резултат от усилената работа през цялата зима.

Хубавото е, че нашият тим е така структуриран, че да можем да имаме и доста добро темпо на развитие. Това е много добра предпоставка за бъдещи успехи. Убеден съм, че ни предстои един успешен сезон. През зимата имахме много добро темпо в дългите серии от обиколки. Това бе големият ни минус през 2011 г. Сега сме в много по-добра форма.

Колко добра всъщност ще се види в неделя. В момента сме на 0,4 сек от върха, а това не е малко. Макларън даваха константно добри времена в дълги серии от обиколки през зимата, подобна бе и картината при Лотус. Мисля, че и пилотите на Ред Бул, който сега са зад мен, също ще са много силни. Ще бъде трудно да подобрим позициите си в състезанието. Но всички ме познавате, ще дам всичко от себе си. През миналата година имах доста добри стартове, да се надяваме това да е така и през този сезон. Но това не е задължително да е така, защото колата е различна. Има още доста интересни въпроси, отговорите на които обаче ще знаем едва след състезанието.“