Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари се явява на нов краш тест преди заминаването за Мелбърн?

Ферари се явява на нов краш тест преди заминаването за Мелбърн?

36
0
Фернандо Алонсо

Напрежението в Маранело в момента явно е непоносимо. Във фабриката се работи на високи обороти по F2012, за да бъде постигнат значителен напредък спрямо показаното на тестовете в Испания. Говори се дори, че за да бъде отбелязан желаният резултат на старта на сезона в Мелбърн ще бъде променена цялата концепция на шасито. Според италианския вестник Gazzetta dello Sport от Ферари вече са произвели нови структури. Новите кутии на радиаторите дори изискват преминаването наново на необходимите за тях тестове. Според информацията тези тестове трябва да бъдат преминати в близките дни.

В действителност след резултатите от предсезонните тестове настроението във Ферари е меко казано взривоопасно. На пилотите бе забранено да дават изявления пред медиите, които да не са одобрени от отбора. Фернандо Алонсо пренебрегна тази забрана и това явно допълнително „сипа сол в раните“. Според двукратният световен шампион „колата е трудна за разбиране“. Тим шефът Стефано Доменикали и техническият директор Пат Фрай също изразиха притесненията си относно новата кола.

Логично веднага дойде реакция от президента на Ферари, Лука ди Монтедземоло, който заяви на международния автосалон в Женева:

„Не съм доволен от показаното до момента от нашата кола. Нещата трябва да се подобрят значително.“

Освен това Монтедземоло изисква еднозначни отговори за това, дали има възможности за подобряването на колата и какви са те. Явно заради това техниците са реагирали моментално и са започнали промени по колата.

Според слуховете в падока, появили се на последните тестове, Ферари не са единствените, които взимат подобни мерки. Има информации, че и други отбори са заявили пред ФИА преминаването на нови краш тестове преди старта на сезона в Мелбърн. Това означва, че и други отбори планират масивни промени по колите си. Вероятно не става дума за Ред Бул, защото Кристиян Хорнер вече заяви в интервю пред ВВС, че за Мелбърн ще замине последната „опреснена“ версия на RB8, въпреки слабата и надеждност по време на тестовете.