Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Съмнявам се, че ще се справя, ако колата ми се счупи!

Хорнер: Съмнявам се, че ще се справя, ако колата ми се счупи!

89
0
Кристиан Хорнер

Кристиан Хорнер записва страхотни успехи през последните две години във Формула 1 и получава признание за таланта си като мениджър начело на Ред Бул. Както често се случва, той доста рядко разкрива подробности за себе си извън дейността си като шеф на екипа в Гран при. Едно специално интервю за британския Гардиан обаче англичанинът разказва наистина любопитни подробности за себе си и живота си извън пистите.

Тренировките за благотворителното бягане на Silverstone Half Marathon за Wings for Life вървят. Честно казано, направо не мога да повярвам, че е само след две седмици. Наскоро пробягах 12 километра, което е повече от когато и да било преди, така че имам шанс. Единствената ми цел е да финиширам – сподели Хорнер.

Англичанинът призна, че няма iPod (отговаряйки на въпроса какво слуша, докато тича), както и че любимото му нещо, когато не е на писта, е да почива у дома си.

Просто ми харесва. Живеем в Оксфордшир, което е прекрасна част от света и е хубаво да се откъснеш от всичко, да си останеш в къщата заедно с кучетата (има три – б.р.), приятелката ми и т.н. По този начин се изключвам най-добре. Иначе ми е трудно да кажа кой ми е любимият град, толкова много имат характер и чар – Сингапур, Монреал, Будапеща – обяснява той.

Хорнер е шеф на тим в един от най-високотехнологичните спортове на света, но в същото време е искрен за собственото си ниво по отношение ремонтирането на коли. На въпроса би ли се справил, ако автомобилът му се повреди на магистрала, той не се колебае да заяви:

Силно се съмнявам. Не. Бих казал, че разполагам само са основни познания и нека оставим нещата така. Може би бих сменил гума, ако открия инструментите. И ако разбера как работи крика. В наши дни всичко е толкова сложно.

Въпреки липсата на умения в тази област, Хорнер е категоричен, че всичко, свързано със скорост, го е очаровало още през детството му.

Харесваше ми да се пробвам и в други спортове. Играех тенис и не бях съвсем зле. Но преминах шофьорския изпит от първия път. Две седмици след 17-тия ми рожден ден се явих – толкова нямах търпение да взема книжка – спомни си Кристиан.

Той предпочита кафе с мляко и захар, Кайли Миноуг пред Бритни Спиърс (въпреки че се чуди дали изборът му не е безнадеждно старомоден), смята, че тигър би победил лъв при битка помежду им, както и че Мартин Брандъл би бил скритият фаворит при двубой между него и Еди Ървайн (като мисли, че подобен бой би приличал на онзи между Колин Фърт и Хю Грант във филма Бриджет Джоунс)!

В същото време няма представа кой актьор би го изиграл най-добре, ако животът му бъде филмиран и за съжаление не споделя никой от вицовете си, защото не се сеща за нито един, който да може безпроблемно да се публикува.