Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер: Колата е по-хармонична

Михаел Шумахер: Колата е по-хармонична

475
0
Михаел Шумахер

Веднага след като приключи работа в първата половина на деня днес, Михаел Шумахер имаше планиран кратък брифинг за първи впечатления от новия Мерцедес Гран при F1 W03.

Михаел обаче изтича първо при инженерите, за да разгледа данните от телеметрията, хапна набързо и все пак излезе на пита за кратки въпроси и отговори.

Колата показва онова, което очаквахме – с многозначителна усмивка описа новия си болид седемкратният световен шампион. – Вложихме страшно много усилия в нея и се надяваме, че ще е по-добра. Онова, което бих могъл да ви кажа е, че е по-хармонична и балансирана от автомобила ни през миналата година. Дали това ще бъде достатъчно – нямам представа.

На въпроса как новият болид се държи с новите гуми на Пирели спрямо предишния, с който Мерцедес тества новите смеси в Херес, Михаел отново бе крайно дипломатичен и обясни, че работата с гумите е комплекс от много фактори като притискане, окачване и т.н., а те са различни при новия болид, но реално всичко е различно със забраната за обдухване на дифузьорите.

Макар при нас това (обдухването – б.а.) да играеше малка роля, все пак загубата на сцепление е значителна и сега се опитваме да я наваксаме. Имахме няколко възможности, по които можеше да тръгнем да развиваме колата си и се надявам да сме уловили най-добрата. Искахме да направим болида по-бърз, но и по-предвидим, по-лек за настройване – коментира още Михаел, който бе в добро настроение, но все така обтекаем в отговорите си.