Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Новите гуми са с по-постоянно поведение и по-удобни

Шумахер: Новите гуми са с по-постоянно поведение и по-удобни

36
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер заяви, че новите гуми на Пирели са с по-постоянно поведение и по-удобни за каране в сравнение с вариантите от 2011 г. Седемкратният световен шампион кара през втората половина от първия ден на предсезонните тестове във Формула 1 на пистата Херес. До обяд зад волана на колата бе Нико Розберг.

Мерцедес ще представят болида си за 2012 г. MGP W03 едва на вторите изпитания в Барселона, които са към края на месеца. В момента те са на Херес с миналогодишния болид и основната им работа е именно върху гумите, както и по някои компоненти за новата кола. От екипа коментираха, че MGP W02 им дава възможност да натрупат ценни километри с последните продукти на Пирели, както и да изпробват определени елементи.

Основната ни задача е да придобием първи впечатления от гумите за 2012 г., да започнем да ги разбираме – сподели Михаел. – Чувството е, че са стъпка напред, с по-постоянно поведение и по-удобни за каране. Най-голяма разлика се усеща при задните гуми. А беше страхотно да съм обратно в колата след толкова дълга пауза – допълни той.

Розберг подкрепи мнението му, добавяйки, че не е имал никакви грижи.

Шумахер продължава тестовата програма днес, Розберг се връща зад волана утре.