Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гиедо ван Дер Гарде ще е трети пилот на Катерам през 2012...

Гиедо ван Дер Гарде ще е трети пилот на Катерам през 2012 г.

69
0
Гийдо Ван дер Гарде

Гиедо ван дер Гарде ще е трети пилот на Катерам във Формула 1 през 2012 г., съобщиха официално от тима. Холандският състезател ще участва в предсезонните тестове на екипа, както и в определен брой петъчни тренировки през годината.

26-годишният пилот участва в програмата за млади пилоти на Макларън през 2006 г. В края на същата година бе обявен за тест пилот на Супер Агури, но само месец по-късно от Спайкър му дадоха същата роля. Проблемът бе даден на борда, занимаващ се с валидността на договорите в Гран при, но Ван дер Гарде така и не стигна до F1. Преди година пък бе кандидат за място във Върджин, което обаче бе дадено на белгиеца Жером ДАмброзио. През последните сезони Гиедо се състезава в GP2.

Щастливи сме да го приветстваме в семейството си, Гиедо е много вълнуващ пилот, когото следим от първите дни на създаването на отбора ни – коментира Тони Фернандес. – Представянията му в GP2, особено през 2011 г. (пети в генералното класиране – б.р.), показват, че той е един от най-талантливите състезатели и привличането му е истинско постижение за екипа ни.

Холандецът заяви, че е щастлив и развълнуван от предприемането на следващата крачка към Формула 1.

Отборът е страхотен, там има фантастични хора. Тони Фернандес е невероятно амбициозен и доведе изключителни специалисти, които да работят за бъдещите успехи. За страната ми пък е страхотно да има отново пилот, свързан с Формула 1. Може би това ще възроди интереса от дните на Йос Верстапен. Що се отнася до отбора и представянето му, то според мен ще са силни през 2012 г. Ще видим какво е положението след тестовете. В момента се чувствам наистина силен и готов – допълни Ван дер Гарде.