Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели отричат изваждането на твърдата смес от палитрата заради Ферари

Пирели отричат изваждането на твърдата смес от палитрата заради Ферари

57
0
гуми,Пирели

Един от най-големите недостатъци на Ферари 150° Italia през миналата година бе работата с гумите на Пирели и по-точно с най-твърдите смеси. Фернандо Алонсо и Фелипе Маса редовно се оплакваха, че не могат да вкарат въпросните гуми достатъчно бързо в работна температура, което особено при по-ниски външни температури се превръщаше в сериозен недостатък спрямо директните конкуренти от Макларън и Ред Бул.

Така за втората част на сезона от Пирели обявиха, че ще заложат на по-агресивен избор на смеси и след като твърдата възможност изчезна от палитрата им, много бързо се появиха съмнения за специално отношение спрямо сънародниците от Ферари. За новия сезон тази смес също не е предвидена. От Пирели обаче отричат подобна теория на конспирацията.

„Това са глупости“, обясни шефът на концерна Марко Тронкети Провера пред La Repubblica. „Взехме това решение след среща с всички шефове на отбори. Освен това смесите, които ще предоставим за тази година са съобразени с колите от сезон 2012, а не с миналогодишните.“

Провера обаче не оставя съмнение, че с удоволствие би гледал успехите на екипа на Ферари.

„Това е съвсем естествено. Като италианец винаги мечтая Ферари да побеждава. Ако бях англичанин щях да мечтая същото да се случва с Макларън. Винаги има пристрастие спрямо отборите от родината.

Това е италианско предприятие, което като подход към конкурентността, технологиите и качеството е на световно ниво. Освен това има голям принос за възстановяването на страната и възвръщането на самочувствието на италианците след войната.“