Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица отново зад волана!

Кубица отново зад волана!

33
0

Роберт Кубица е отново зад волана! И ако не зад този на болид, поне зад този на обикновена кола. Според информация на omnicorse.it пострадалият много тежко в рали Ронде ди Андора на 6 февруари 2011 г. поляк е бил забелязан преди няколко дни да кара Renault Megane.

За момента разполагащата с автоматични скорости кола не представлявала трудност за управление за Кубица. Полякът и неговият менджър Даниеле Морели смятали пилотът да напредва бавно, крачка по крачка, като плана е да навлезе в последната фаза на възстановяване, която да продължи около 90 дни.

Тези планове вероятно са променени леко след падането на Кубица при подхлъзване на леда в италианския Виареджо в началото на месеца. Бившият пилот на Рено получи нараняване на десния крак и бе опериран отново.

Познатият с железната си воля Кубица продължава да подготвя завръщането си, като прекарва по 5 часа на ден с физиотерапевт. В края на април, според плановете на Кубица и Морели, вече трябва да има ясна картина, кога и дали ще може да бъде продължена кариерата на Кубица. Той още не се е отказал от голямата си мечта да се състезава отново във Формула 1.