Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан и Булие летят за България след като стартираха мотора на новия...

Грожан и Булие летят за България след като стартираха мотора на новия Лотус

36
0

Вчера точно в 13 ч и 12 минути българско време в завода на Лотус-Рено в Енстън бе стартиран успешно двигателят на новия болид на тима за F1.
Колата ще бъде представена официално на интернет сайта на екипа на 5 февруари в 18 ч. българско време. След това ще участва в първите тестова на Херес от 7-ми.
На събитието е бил почти целия тим, воден от Ерик Булие, както и титулярният пилот Ромейн Грожан. Присъствал е третият състезател Жером Дамброзио.
Днес Булие и Грожан летят за нашата страна и се очакват в Банско, за да се присъединят към благотворителното ски състезание на принца на Монако Албер през уикенда. В него ще участват още куп знаменитости като Марк Жирардели, Витантонио Лиуци, Ари Ватанен, Рикардо Патрезе, Лорис Капироси и т.н. Родният спорт ще бъде представен от Петър Попангелов, Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Екатерина Дафовска, Ирина Никулчина.
Кими Райконен вчера имаше своя първи медия ден, като пилот на Лотус-Рено и бе в Цюрих, след като в началото на седмицата направи първите си тестове с болид на тима, след две години пауза.