Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Излезе новият болид на Катерам

Излезе новият болид на Катерам

64
0
Катерам

Ден преди официалната премиера екипът на Катерам публикува снимка на новия си автомобил в Туитър акаунта на отбора. Това е първият нов болид за 2012 г. във Формула 1, който излиза на бял свят.

Катерам е новото име на отбора на Тони Фернандес, който до края на миналата година се наричаше Тийм Лотус. Малайзийският предприемач уреди с Лотус Груп спора относно името и прекръсти тима си, след като купи британската компания за спортни автомобили.

Невероятно съм горд от всички в Катерам F1 Тийм. Това е началото на нова мечта. За две години построихме отбор от нищото. Нямам търпение да видя CT-01 на Херес – коментира Фернандес, също в Туитър.

Автомобилът е в тъмнозелено и златно – същите цветове, в които се състезаваше екипът и миналия сезон. Пилоти отново ще са Хейки Ковалайнен и Ярно Трули, въпреки че според различни слухове мястото на италианеца не е на 100% сигурно.

СТ-01 е с ясно изразен вдигнат нос, отговарящ на променените правила за сезон 2012 г. Очаква се повечето нови автомобили в Гран при да имат подобна предна част.