Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица се възстановява след операция на десния си крак

Кубица се възстановява след операция на десния си крак

44
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица претърпя операция на десния си крак, след като преди дни падна и го счупи. 27-годишният поляк контузи същия крайник, който пострада при катастрофата му в рали Ронде ди Андора преди година. Инцидентът се случи близо до дома му в Пиетрасанта, след което той веднага бе откаран в болница.

Хирургичната интервенция, продължила около два часа, е извършена в Мантуа според информация на Анса и полска информационна агенция. След нея мениджърът на Кубица Даниеле Морели даде първото си публично изявление след инцидента.

Сега Роберт се нуждае само от малко почивка – каза той.

Полякът ще остане няколко дни в болницата. Според първоначалните преценки счупването забавя възстановяването му с поне три седмици. Кубица бе започнал тренировъчна програма с цел възможно най-бързо да се върне на писта и да проведе тестове с автомобил от Формула 1.

Падането се случи ден, след като Стефано Доменикали отрече информацията за това, че Ферари са готови за тренировки с полския пилот. Роберт е свободен агент от началото на 2012 г. – договорът му с Рено изтече на 31 декември 2011 г. и това му дава възможност да преговаря с различни екипи. Сведенията относно възстановяването му обаче са откъслечни и неясни. Информацията на Морели и ръководилият голяма част от физиотерапията на състезателя доктор Рикардо Чекарели се разминава. Новото счупване на десния крак поставя под още по-голяма въпросителна завръщането на Кубица.