Начало Лайфстайл Стоунър е спечелил повече пари от Уебър през тази година

Стоунър е спечелил повече пари от Уебър през тази година

63
0
2011,Гран при на Индия,Марк Уебър,събота

Моторните спортове винаги са били едно доста скъпо удоволствие. Стигна се дори до там, че в почти всяка серия мнозинството от пилотите трябва да заплащат своето работно място. Само и единствено топ звездите печелят добре. В списъка с най-добре платените пилоти водят както винаги звездите от Формула 1 и NASCAR. Тук обаче вече трябва да прибавим и MotoGP, където Валентино Роси без съмнение е най-добре заплатения пилот. Във Формула 1 шампионите Михаел Шумахер, Себастиян Фетел, Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън са хората получаващи най-високи възнаграждения.

Именно това сравнение са направили и в Австралия, питайки се, къде са техните звезди по заплащане. Според анализа на Business Review Weekly, Марк Уебър от екипа на Ред Бул е спечелил през тази година $9 млн. С тази сума обаче той застава едва на второ място в родината си, като е изпреварен от световният шампион за тази година в MotoGP, Кейси Стоунър. Стоунър е спечелил с половин милион повече и води в австралийската класация.

В сравнение с тях следващата надежда за пробив на Австралия във Формула 1, Даниел Рикиардо е далеч назад. Младежът от академията на Ред Бул според непотвърдени данни на WA Today ще спечели през следващата година $200 хил. Най-добре печелещият спортист сред австралийците е баскетболистът на Милуоки Бъкс, Андрю Богут. Неговата заплата възлиза на $13,5 млн. Победителят в Тур дьо Франс, Кадел Евънс пък е заработил точно $5 млн. през изминалата година.