Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дамброзио: Вероятно става дума за пари

Дамброзио: Вероятно става дума за пари

35
0
Жером Дамброзио

След само един сезон във Формула 1, кариерата на Жером Дамброзио в Гран при изглежда е на път да приключи. Белгиецът бе заменен от Шарл Пик в екипа на Маруся-Върджин. Официална причина за освобождаването на Дамброзио обаче не бе оповестена.

„Добър въпрос“, отговори белгиецът на въпроса на телевизия Sporza, защо е заменен от Пик. „Честно казано нямам идея, защо загубих мястото си във Формула 1. Мисля, че Шарл просто разполага с по-добър пакет от мен. За да се наложиш в Гран при ти трябват силни спонсори от твоята родина. Шарл е от Франция, Малдонато има зад гърба си Венецуела, а аз Белгия. Това явно не бе достатъчно, за да остана във Формула 1.“

В действителност според слуховете Пик е понапълнил касата на отбора, който отчете сериозни загуби през този сезон. Говори се, че французинът, който е менажиран от бившите пилоти от Формула 1, Оливие Панис и Ерик Бернар, е допринесъл с 5 до 8 млн. евро към бюджета на отбора за следващата година.

Плановете на Дамброзио за бъдещето пък още не са ясни. Според дадената от него информация, текат преговори с няколко отбора. Реално шанс за белгиеца обаче има само в Испания Рейсинг. Възможно е да стане и трети пилот на Лотус Рено, защото е менажиран от компанията Гравити, близка до Ерик Булие.