Начало Други Ожие и Грожан ще участват в Състезанието на шампионите

Ожие и Грожан ще участват в Състезанието на шампионите

33
0
Себастиен Ожие

Рали пилотът Себастиен Ожие и шампионът в GP2 Ромейн Грожан ще участват в тазгодишното издание на Състезанието на шампионите, което ще се проведе на 3-4 декември на Еспри Арина в Дюселдорф. Двамата за първи път ще карат в уникалното събитие, събиращо някои от най-именитите автомобилни състезатели в света, като освен това ще подсилят сериозно отбора на Франция за Купата на нациите.

Ожие има пет победи в световния рали шампионат за настоящия сезон и е само на три точки зад лидера във временното генерално класиране и негов съотборник в Ситроен Себастиен Льоб. Грожан пък доминира в GP2 сериите и също е с пет победи.

За мен е истинска част да участвам в Състезанието на шампионите. Следя го от дълго време и нямам търпение да разбера какви коли ще караме тази година.Чудесно е, че ще сме в един тим с Ромейн, който пък имаше почти перфектен сезон в GP2 – заяви Ожие.

Грожан също каза, че се радва много на възможността да е част от събитието, като се надява да продължи добрите традиции на френските пилоти в него.

Останалите вече потвърдени участници в Състезанието на шампионите са още седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, вече двукратният носител на короната в Гран при Себастиан Фетел, Дженсън Бътън, Анди Приол, Матиас Екстрьом, Травис Пастрана.