Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФОТА може да се разпадне, ако не се разберем за разходите, твърди...

ФОТА може да се разпадне, ако не се разберем за разходите, твърди Хорнер

48
0
FOTA,ФОТА

Планираната среща на асоциацията на отборите във Формула 1 (ФОТА) се състоя вчера сутринта преди надпреварата за Гран при на Корея и след това шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че организацията определено може да се разпадне, ако не бъде постигнато споразумение по отношение лимитирането разходите на екипите.

През миналата седмица се появиха отново слухове за възможността екипът от Милтън Кийнс и Мерцедес да се отцепят. Рос Браун обясни, че проблеми наистина има, тъй като големите отбори едва сега усещат ефектите от споразумението. Последната среща очевидно не е изгладила ситуацията, за което свидетелстват думите на Хорнер.

Според мен ФОТА стигна кръстопът и трябва да се справи с някои ключови проблеми или ще спре да съществува, просто е – заяви той. – Основните грижи са ясни: Конкорда и посоката му на развитие, но най-вече споразумението за ограничаване на средствата. И ако не постигнем решение за последното, каква е целта на ФОТА? Ако не намерим решение, ако не установим посока на движение, то организацията ще се разпадне. Няма да коментирам какво точно бе обсъждано на срещата, но това са нещата, които имат нужда от внимание.

Обявеното вчера задълбочаване на сътрудничеството с Нисан/Инфинити накара мнозина отново да поставят въпроса дали Ред Бул спазва ограниченията. Хорнер бе категоричен, че отборът получава по този начин допълнителни възможности, поставящи го на по-равна нога с Мерцедес-Бенц или Фиат-Ферари, но разходите трябва да останат нормални.

Но споразумението трябва да бъде прегледано, за да се уталожи малко съществуващата в момента параноя – допълни той.