Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Слуховете за оттегляне на Виджай Маля опровергани лично от индиеца

Слуховете за оттегляне на Виджай Маля опровергани лично от индиеца

43
0
Виджай Маля

Според информация на The Asian Age собственикът на 50% от Форс Индия, Виджай Маля, се готви да продаде своя дял на сънародника си Субрата Рой. Четири години след влизането си във Формула 1 Маля се готвел да напуска. Индиецът искал да се концентрира върху своята авиокомпания Kingfisher, след като опитът му да развие лоукост авиокомпания с името Kingfisher Red не донесъл очакваните финансови резултати. Очаквало се той да продаде дяла си на Субрата Рой, основател на инвеститорската група Sahara India Pariwar.

Тези слухове не останаха без последствие и лично Маля отрече в Япония възможността да излезе от Формула 1.

„Въпросът за излизането ми от Форс Индия не стои на дневен ред“, заяви Маля пред NDTV. „Сега имам много повече основания да остана и да се боря за подобряването на представянето ни, защото Индия ще се появи на картата със състезания от Формула 1.“

Смята се, че Маля е един от двигателите на домакинството на Индия на кръг от Гран при. На 30 октомври предстои премиерата на това състезание, което въпреки всички трудности ще се състои.

Въпреки опровержението на Маля продължават да се носят слухове за финансовите трудности, които изпитва империята на индиеца.