Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Очевидно е, че не сме достатъчно силни

Браун: Очевидно е, че не сме достатъчно силни

50
0
Рос Браун

Проблемите на Мерцедес Гран при във Формула 1 са видими за всички, а въпреки усилията на отбора колите не се подобряват достатъчно, за да дадат шанс на Нико Розберг и Михаел Шумахер да се борят в челото на колоната.

В Бракли обаче все още отказват да се предадат на разочарованието и търсят все нови и нови решения, макар вече да не крият колко главоболия имат.

Когато представянето не е на ниво, трябва да потърсиш причините за това. Много рядко има само един фактор. Понякога има нещо изпуснато, но като цяло става дума за ниво на разбиране, за развитие и иновации, за качеството на работата ти. Ние очевидно не сме достатъчно силни – не вършим достатъчно добра работа. Затова при ситуация като тази търсиш кои области се нуждаят от повече усилия – обясни шефът на тима Рос Браун.

Лично той заедно с останалите мениджъри подготвя промени сред персонала – най-вече разместване на определени хора в търсене на най-подходящите специалисти за съответните длъжности. Според англичанина вече се усеща влиянието на Боб Бел, който напусна Рено и през април стана технически директор на Мерцедес Гран при.

Нереалистично е обаче да очакваме от него да донесе драматично голяма промяна в настоящата ни ситуация. Боб ни помага да изградим една по-силна организация – допълни Браун.

Целта на отбора в началото на сезона бе редовно да се печелят подиуми, дори се говореше за борба за победи. Финалът на зимните тестове повиши още повече очакванията, но надеждата изчезна още при първите стартове. Въпреки това Рос Браун настоява, че щутгартският концерн подкрепя изцяло и безусловно тима:

Бордът на Мерцедес и акционерите са зад гърба ни на 100%. И ще продължим да получаваме подкрепата им дотогава, докато има смисъл. Вече има доста свършена работа и по колата за догодина, но паралелният труд по два болида е нещо обичайно в спорта. Има още какво да развием за настоящия сезон – при това става дума за неща, които ще влязат в употреба и през 2012-а. В момента колата ни износва повече гумите в определени условия и тъкмо за това се опитваме да намерим решение, за да не се случи и през следващия сезон например.