Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Далеч сме от подиума

Шумахер: Далеч сме от подиума

34
0
Михаел Шумахер

Типичен петъчен ден изкара Михаел Шумахер днес във Валенсия за разлика от съотборника си в Мерцедес Нико Розберг. Седемкратният световен шампион във Формула 1 прегледа различни варианти за настройки на автомобила си, фокусирайки се върху дълги серии от обиколки.

Като цяло съм много щастлив, че успяхме да свършим толкова много работа. Сутринта имахме някои дребни грижи, но след това нещата се оправиха. Всички сме наясно, че при нормални обстоятелства едва ли ще сме толкова силни, че да се борим за подиум и е най-вероятно да се озовем на четвърта редица [от стартовата решетка], но позитивната работа от днес ме кара да се чувства добре – допълни Михаел.

Розберг от своя страна бе малко по-назад в подреждането, след като в първата сесия пообърка реглажите на болида си. И той обаче бързо намери вярната посока и смени доста настройки, подобрявайки значително поведението на колата.

Все още не съм напълно доволен от баланса – призна Нико. – Има по какво да се трудим, като например новите правила за картите за управление на двигателя, а това увеличава предизвикателствата пред нас.

Като прилични определи тренировките за тима си шефът на Мерцедес в Гран при Рос Браун.

Съсредоточихме се върху подготовка за надпреварата и определено напреднахме с колите. Гумите изглеждат с доста постоянно поведение според първоначалните ни преценки. Като цяло смятам, че разполагаме с добра база за работа през останалата част от уикенда – допълни англичанинът.