Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Промените по никое време са заради доминацията на Ред Бул

Марко: Промените по никое време са заради доминацията на Ред Бул

31
0
Кристиан Хорнер,Себастиан Фетел,Хелмут Марко

Съветникът в екипа на Ред Бул Хелмут Марко е убеден, че отборът е напълно готов за предстоящата забрана за обдухване на дифузьорите при спряно подаване на газ, както и че желанието на ФИА да въведе изискването толкова бързо се дължи на доминацията на тима в шампионата. Себастиан Фетел спечели 5 победи в първите 7 старта и два пъти се класира втори, като той и екипът са далеч напред в класиранията при пилотите и при конструкторите.

Смята се, че именно тимът от Милтън Кийнс ще е сред най-засегнатите от наложената от федерацията промяна. Австриецът обаче е на мнение, че екипът ще се справи без особени затруднения с новите изисквания.

Нямаше да сме Ред Бул, ако не разполагахме вече с идеи как да минимизираме ефекта от забраната. Иначе нещо много бързат да наложат промените. Бих казал, че това се случва заради доминацията на Ред Бул – заяви Марко в телевизионно интервю.

Във Валенсия този уикенд отборите няма да имат право да променят режимите за управление на двигателите между квалификацията и състезанието, а от Силвърстоун влиза в сила пълната забрана.