Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Моторът на Рено няма да отстъпва на Ферари, смята Боб Бел

Моторът на Рено няма да отстъпва на Ферари, смята Боб Бел

40
0

Новата задвижваща система на Рено няма да отстъпва по нищо на тази на Ферари. Това смята техническият директор на френския тим Боб Бел. През последните години агрегатите на Рено изоставаха определено от тези на Мерцедес и Феарри, но през втората половина на 2016 г. съкратиха сериозно дистанцията спрямо Скудерията. И това позволи на Ред Бул да изпревари Ферари в класирането при конструкторите и да завърши 2-и след Мерцедес.

„Определено двигателят ни изостава от този на Мерцедес, но мисля, че сме почти на едно ниво с Ферари. Може и да се окажем малко по-назад, но няма да е с много, заяви Бел. – Рено доста навакса от изоставането спрямо Мерцедес. Само вижте как се представиха колите на Ред Бул през миналия сезон.

В много случаи те успяваха да съперничат на Мерцедес. Ако не друго, това показва не само много добро шаси, но и прогрес при двигателя. През зимата трябваше още да скъсим този пасив и да направим поредна стъпка напред. На този етап все още не можем да кажем дали съвсем сме се доближили. Няма как да го знаем със сигурност.“