Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА връща Гран при на Бахрейн в календара

ФИА връща Гран при на Бахрейн в календара

27
0
Формула 1

Световният съвет за автомобилен спорт на ФИА обяви, че връща Гран при на Бахрейн в календара на Формула 1. Състезанието е насрочено за 30 октомври, измествайки надпреварата в Индия за след Бразилия, които трябва да се случат съответно на 11 декември и 27 ноември.

В решението на моторспорт съвета се казва, че то е взето след посещение на вицепрезидента на ФИА Карлос Грасия в Бахрейн от 31 май за установяване на място на политическата обстановка в страната. Били са проведени срещи с министерствата на вътрешните работи, на културата и туризма, с бахрейнската автомобилна федерация, организаторите от пистата в Манама и т.н.

След обмисляне на всички фактори и взимайки под внимание интересите на акционерите, световният съвет единодушно прие връщането на Гран при на Бахрейн в световния шампионат на Формула 1. Решението отразява духа на възраждане в Бахрейн, виден от силната подкрепа, която състезанието получава от правителството и всички основни партии в държавата, включително най-голямата опозиционна група – се допълва в изявлението.

Според съвета това ще помогне за обединение народа на кралството в момент, когато всички там търсят начин да продължат напред.

Реакцията на всичко това обаче въобще не е положителна. От асоциацията на отборите FOTA по-късно ще излязат със становище по въпроса, а редица представители на медиите вече изразиха несъгласие с решението. Тепърва ще се обмислят логистичните проблеми, направените до моменти планове за индийската Гран при и всички останали грижи, свързани с разместването на календара.