Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Планът ни бе да направим само едно излизане в Q3

Хамилтън: Планът ни бе да направим само едно излизане в Q3

57
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън обясни тази вечер в моторхоума на Макларън, че за жалост в днешния ден шансът не е бил на негова страна и квалификацията за Гран при на Монако се е развила за него далеч не така, както е била планирана.

На въпрос на ClubS1 дали имаше някаква конкретна причина за по-късното му излизане във финалната фаза на борбата за по-предна позиция, англичанинът заяви:

Още преди квалификацията обмисляхме точната стратегия за Q3 и решението бе да излезем само веднъж, да спестим един комплект меки гуми за неделя. Бяхме наясно с възможностите си, които Дженсън [Бътън] успя да оползотвори, но за жалост нещата не се развиха както предвиждахме.

Британски колега попита дали е вярно, че всъщност Фелипе Маса е попречил на Люис при първото му излизана в Q3, на което шампионът за 2008 г. отговори, че е вярно, но такъв е животът.

Шефът на тима Мартин Уитмарш пък заяви, че екипът не е подавал контестация срещу бразилския пилот, защото смята, че комисарите достатъчно внимателно следят всичко, ставащо на пистата и след като не са установили нередност, просто този път лошият късмет е бил за Люис.

Недобре за британецът се развиха и последните минути, когато той все пак трябваше да сложи и последния си комплект суперсофт, за да подобри резултата си, но твърде дългото стоене пред семафора изстудило гумите му и той на практика нямал грип и в загряващата, и в единствената си възможна бърза обиколка.

Предната част не завиваше, спирачките блокираха при спиране и в крайна сметка трябваше да се откажа и от тази обиколка – усмихна се Хамилтън, който бе много бърз в първите две части на квалификацията днес.