Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: Можех да мина и мерцедесите

Хайдфелд: Можех да мина и мерцедесите

61
0
Ник Хайдфелд,Рено

Можех да изпреваря пилотите на Мерцедес и да завърша шести, ако имах само още две обиколки, заяви пилотът на Рено Ник Хайдфелд след страхотното си представяне в Гран при на Испания.

Германецът стартира от бокса и стигна до осмото място на финала, но въпреки това остана критичен към себе си.

– Доволен съм от класирането си, след като потеглих последен. Но тук стана точно както в Турция – ако имах само още една или две обиколки, тогава щях да взема още едно или две места напред от пилотите на Мерцедес. Въпреки това с оглед на случилото се през уикенда с болида, не мога да недоволствам от осмата позиция. След старта трябваше да направя много изпреварвания, за да си пробия път напред, което беше доста забавно, обясни Хайдфелд.

Той записа третата най-бърза обиколка в състезанието, като остана на 0.231 сек. от рекордното постижение на Фернандо Алонсо с Ферари.

Съотборникът му Виталий Петров не можа да се похвали с толкова добро състезание, след като стартира шести, а завърши 11-и.

– Разочарован съм, че не успях да използвам по-добре стартовата си позиция и не взех точки. Потеглих добре и бях пети, но нямаше как да се движа с темпото на водещата група, където искахме да бъдем. Ще се постарая да коригирам нещата в Монако след седмица, каза руснакът.