Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров: Трябва да останем фокусирани

Петров: Трябва да останем фокусирани

48
0
Виталий Петров

Виталий Петров за равносметката от първите три надпревари, спомените си от Турция и очакванията си за предстоящата надпревара от Формула 1 на Истанбул парк.

– Виталий, Гран при на Турция отбелязва завръщането на Формула 1 в Европа – как би обобщил първата част на сезона за себе си?

– Тази година отбелязваме истински прогрес с конструкцията на колата и иновативността й, автомобилът е много силен. Направихме добри състезания и спечелихме два подиума. Сполетя ни и известен лош късмет, въпреки това не се предадохме. Но мисля, че ситуацията изглежда добре за нас. Доволен съм от представянето си досега и постигнатите резултати. Трябва обаче да останем фокусирани и да продължим да се трудим със същото темпо.

– Какви спомени имаш от Истанбул парк?

– Много добри, а и обичам да се състезавам там. Точно на тази писта постигнах някои от големите си успехи в GP2 (спечелих през 2009 г.). Първата ми надпревара на трасето във Формула 1 от 2010 г. също бе запомняща се, тъй като тогава за първи път влязох в Q3 на квалификацията. След това направих чудесно състезание, със страхотни битки и с двете Ферари-та. За съжаление не спечелих точки заради спукана гума, но иначе всичко бе великолепно.

– Какви са особеностите на турската писта?

– Харесвам конфигурацията, има както бавни, така и бързи криви, а и не бива да забравяме прочутия осми завой. Друг важен аспект е, че пистата е доста широка и съответно с високо ниво на сигурност. Има възможности за изпреварване и това прави надпреварите там наистина вълнуващи.

– В момента си седми в шампионата при пилотите, какви са амбициите ти за Гран при на Турция?

– Ще направя, разбира си, възможно най-доброто, за да постигна максимален резултат. Очакваме нови неща за автомобила ни в Турция, но и останалите няма да стоят на едно място. Никога не можеш да си сигурен какво ще се случи в рамките на един състезателен уикенд, но и аз, и отборът ще борим упорито.