Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можем да изненадаме мнозина на Сепанг, смятат в Мерцедес

Можем да изненадаме мнозина на Сепанг, смятат в Мерцедес

35
0
Михаел Шумахер

Мерцедес Гран при записаха първи подиум в Гран при на Малайзия през 2010 г., когато Нико Розберг финишира трети в надпреварата. Началото на сезон 2011 обаче не бе очакваното от тима.

Михаел Шумахер се оттегли от състезанието, след като спука гума и получи повреди по пода при сблъсък с Хайме Алгерсуари (Торо Росо) на старта в Мелбърн. Германецът обаче е убеден, че е твърде рано Мерцедес да бъдат отписвани от борбата и се надява на по-добро представяне в Малайзия.

Да го кажем така: смятаме Малайзия за една от домашните си Гран при и това допълнително качва адреналина, тъй като имаме подкрепата на хората от Петронас. Самата писта е страхотна и предоставя куп различни възможности в рамките на една обиколка. Може да се минава по различни линии през някои от завоите, а това не може да се прави на кой знае колко от другите трасета. Винаги съм харесвал карането на Сепанг и нямам търпение отново да се състезавам там – заяви седемкратният световен шампион.

Розберг от своя страна установи прилично темпо на Албърт парк, но необмислена маневра на Рубенс Барикело (Уилямс) го изхвърли от битката.

Честно казано, Сепанг е любимата ми писта в календара на Формула 1 – призна Нико. – Бърза е, има предизвикателство, в конфигурацията са включени различни завои, а това я прави прекрасно трасе. Миналата година бях втори на старта и взех първия подиум за отбора. Чувството при завръщането ми там е чудесно – допълни той. – Отборът работи здраво и сме уверени, че колата ще е издръжлива в Малайзия. Там ще разберем по-добре какво е представянето на отделните автомобили. Според мен можем да изненадаме хората следващата неделя. Наясно сме колко далеч е болидът от скоростта в последния тест в Барселона, така че сега трябва да се трудим върху доказване на потенциала си.