Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул убийствено бързи и без KERS

Ред Бул убийствено бързи и без KERS

103
0
стартът на Гран при на Австралия

Себастиан Фетел и Марк Уебър караха без KERS в Гран при на Австралия, потвърди шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер след финала на състезанието. Той бе уклончив вчера след квалификацията за причината, поради която системата не е в колата, което бе забелязано например от опитното око на бившия пилот в Гран при Александър Вурц. Австриецът работи като коментатор за телевизия и отбеляза, че скоростта на Фетел е просто изумителна, като се има предвид, че не ползва помощта на устройството за генериране на енергия.

KERS беше потенциален риск и решихме да не го ползваме. Изглежда не ни бе необходим – заяви със самочувствие Хорнер. – Себастиан направи фантастично представяне днес. Доминира през целия уикенд и взе победата с безгрешно каране. Това е доказателство за невероятната работа на целия тим през зимата. Гордеем се и че спечелихме първото състезание на Пирели след връщането им в спорта. Гумите бяха с очаквано поведение в надпреварата, имаше комбинации от два и три питстопа.

Разликата в стратегиите бе демонстрирана именно от Ред Бул: Марк Уебър бе с три бокса за разлика от съотборника си, което несъмнено (както и липсата на достатъчно скорост) повлия върху представянето му.

Същевременно в падока с удивление се коментираше скоростта на Фетел и се обсъждаше какво ли би станало, ако сложи и KERS в RB7. Поредното невероятно бързо творение на Ейдриан Нюи бързо печели възхищение, тъй като буквално съсипва конкуренцията, при това без една от помощните системи, разрешени от правилата. Хорнер разясни още, че KERS-ът е бил изпробван в петък, но несигурността в здравината му е накарала екипа да го махне за останалата част от уикенда.