Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари са с малко повече гориво в петък, убеден е Уебър

Ферари са с малко повече гориво в петък, убеден е Уебър

57
0
Марк Уебър

Най-бързи в първата и 4-и/5-и във втората свободна тренировка за Гран при на Австралия бяха състезателите на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър. Световните шампиони стартираха тазгодишната си кампания във Формула 1 със самочувствие и прекрасно темпо както в бързи обиколки, така и в серии от турове.

В края на втората сесия ни преваля малко мелбърнски дъжд, който прави нещата доста трудни тук, но като цяло денят бе доста добър за нас – заяви местният герой Уебър. – Имаме още работа за вършене, но на трасето някои от момчетата са страшно бързи. Беше хубаво да опитаме гумите на писта, като аз лично съм доволен, че карах с всичко ново по колата. Макларън изглеждат бързи, а при Ферари никога не можеш да си сигурен, тъй като те пък винаги ползват малко повече гориво в петък – допълни австралиецът.

Световният шампион Фетел заяви, че се вълнува от началото на сезона, тъй като – както нееднократно обясни през зимата – спомените от Абу Даби остават в миналото, а му предстои истинска сериозна битка, за да защити короната си.

Направихме доста турове днес, но времето не бе особено приветливо. Започваше да вали, след това изсъхваше, а това не прави тестовете лесни. Въпреки това смятам, че придобихме прилична идея каква и позицията ни в сравнение със съперниците. Като цяло мисля, че можем да сме доволни, но ще трябва да изчакаме и да видим – допълни немският пилот.

Междувременно шефът на екипа Кристиан Хорнер коментира със смях забележката на Люис Хамилтън отпреди дни за това, че Ред Бул е просто производител на напитки, непритежаващ историята и успехите на Макларън и Ферари. Англичанинът заяви, че ако точно такава компания побеждава инженерни сили като тези екипи, то това прави постижението й още по-значимо.