Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер може да продължи договора си с Мерцедес

Шумахер може да продължи договора си с Мерцедес

38
0
Михаел Шумахер

Мерцедес с удоволствие биха задържали Михаел Шумахер, стига седемкратният световен шампион да има желание да продължи да се състезава, твърди моторспорт вицепрезидентът на компанията Норберт Хауг. Сегашният контракт на мегазвездата на Формула 1 е за три години (до края на 2012 г.) и се предполага, че годишната му заплата възлиза на около 20 000 евро. От началото на годината обаче се разпространяват слухове относно това дали Михаел няма да си тръгне от спорта окончателно, ако новият MGP W02 не е достатъчно добър автомобил. Екипът имаше проблеми с колата в първите три серии тестове, но последните изпитания бяха особено успешни. Най-доброто време за този тест даде точно Шумахер, изпробвайки последните нововъведения в болида.

Именно промяната в темпото и поведението на автомобила бе повод за Хауг да сподели пред немския Билд ам Зонтаг, че вратата за преговори с Михаел винаги е отворена и той спокойно може да си представи бъдеще с Шумахер в дългосрочен план.

Можем да се договорим за всичко, стига Михаел да иска. С удоволствие. В момента разполагаме с идеалния екип, в който всички не само работят здраво, но и изпитват взаимно уважение. Нико [Розберг] се учи от Михаел, както и Михаел – от Нико – допълни Хауг.

Личното пресаташе на Шумахер Сабине Кем също бе категорична, че пилотът би останал в тима при подходящи условия.

Разковничето явно ще е колко бърз автомобил в състезателни условия ще се окаже MGP W02. Сезон 2010 г. – първият от завръщането на седемкратния шампион във Формула 1 – не бе никак лек. За първи път в кариерата си Михаел не се качи нито веднъж на подиума и трудностите веднага родиха слухове за това, че може да се откаже преди изтичането на договора си. Все пак новият Мерцедес показа сериозен потенциал в последния тест, а шефът на отбора Рос Браун е убеден, че Шумахер може да изненада мнозина с представянето си през 2011 г.