Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Почувствах се като у дома в новия Мерцедес

Шумахер: Почувствах се като у дома в новия Мерцедес

47
0

Михаел Шумахер успя да седне в новия Мерцедес W02 съвсем за кратко, но въпреки това бе много доволен от първия си ден тестове с колата, независимо от техническия проблем.

Шуми завъртя само 14 обиколки и даде девето време, след като хидравличните проблеми бяха оправени, но въпреки това бе много доволен след края на деня.

„Винаги чувството да седнеш в напълно нова кола за първи път е било много специално и все още е. Затова аз много се наслаждавах през днешния ден, независимо от малкото обиколки, които успях да направя. Може би  бих обобщил нещата така: интересно, но кратко! Днес основната задача бе да направим някои проверки на различните системи и затова нямам търпение да дойде време за следващите обиколки, които предстоят през останалите дни.

В началото на миналата година се чувствах леко ръждясал, но с тази кола нещата са доста по-различни. В нея незабавно се почувствах като у дома и знаех какво точно да правя. Знам функциите на колата и знам как да я управлявам. Но все още не е дошло времето за директни сравнения с миналогодишната кола“, заяви 7-кратният световен шампион.