Начало Moto News Роси тества физическото си състояние с Дукати от Супербайк

Роси тества физическото си състояние с Дукати от Супербайк

127
0
Валентино Роси

Валентино Роси тества Дукати 1198 спецификация Супербайк на пистата Мизано тази седмица, за да провери доколко се е възстановил след операцията на рамото си от миналата година.

Правилата в MotoGP забраняват провеждането на неофициални тестове с Гран при машини, затова Роси бе принуден да кара базиран на сериен модел мотоциклет, като завъртя 25 обиколки при температура на въздуха от 10 градуса.

Италианецът призна, че все още чувства болки в рамото си, което докторите оперираха през ноември.

„Преди всичко благодаря на Филипо Прециози и на Дукати за това, че организираха този тест. Хората на Мизано ни позволиха да ползваме пистата в деня, в който Матиа Пасини планираше да кара, за да провери собствената си физическа кондиция. А пистата малко или много потвърди очакванията ни: рамото все още ме боли, особено при спиране. При движение нещата са стабилни, а и при издържливостта нещата са добре, но иначе боли доста, а и не е много силно. Да се надяваме, че ще се подобри още през следващите дни, преди теста в Малайзия.

Когато отидем там, ще работим върху позицията на мотоциклета, за да можем да извлечем максимума от ситуацията и да извлечем възможно най-много информация за новото Десмоседичи. Днес направих 25 обиколки с 1198 – това е нещо като „исторически“ мотоциклет за Дукати: красив и бърз. Харесва ми!“, заяви световният шампион след края на сесията.