Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фернандес и Тийм Лотус извънредно доволни, че отиват на процес

Фернандес и Тийм Лотус извънредно доволни, че отиват на процес

44
0
Тони Фернандес

Тони Фернандес и неговият Тийм Лотус изразиха удовлетворението си от вчерашното развитие на диспута им с Лотус Груп относно името, използвано от отбора, основан като 1Малайзия Рейсинг.

Доволни сме, че съдията отхвърли разглеждането на случая [в предложения вариант] още преди да е чул пледоариите на която и да е от двете страни. Въпреки че никога не сме се съмнявали в решението, то означава, че започваме 2011 г. като Тийм Лотус. Очаквахме отхвърляне на иска, но въпреки това е хубаво да разполагаме с решението черно на бяло – се казва в официалното изявление на отбора по случая.

В него се допълва, че екипът е уверен в положителния за себе си изход и от насрочения за 21 март процес. Диспутът явно ще се разреши значително по-бързо от първоначалните очаквания, които бяха за разглеждане към средата на годината и евентуално решение през есента. Съдия Питър Смит обаче смята, че трябва да се получат ясни изводи възможно най-скоро. В края на март сезонът във Формула 1 ще е започнал, но има сериозен шанс спорът да бъде решен още преди началото на европейската част от състезателната година.

Тони Фернандес от своя страна изрази личното си удовлетворение в Туитър акаунта си.

Много, много съм щастлив от решението. И неизказано щастлив, че процесът ще се случи още на 21 март. Рано или късно добрите винаги печелят – написа малайзийският предприемач.

Пилотите Хейки Ковалайнен и Ярно Трули междувременно посетиха фабриката във Великобритания за окончателни уточнения по седалките им, както и за да се запознаят с прогреса по новия автомобил.