Начало Лайфстайл Леонардо призовава Интер да мислят като Сена

Леонардо призовава Интер да мислят като Сена

65
0
Аертон Сена

Треньорът на футболния отбор Интер Леонардо призова играчите си да мислят като легендарния бразилски шампион във Формула 1 Аертон Сена. В момента миланският тим е шести в италианската Серия А, на 9 точки зад лидера Милан и два мача по-малко. Преди решителните срещи треньорът явно търси начин да окуражи още повече играчите си и им дава за пример една от спортните икони на родината си.

Аертон Сена и 25-и да е на стартовата решетка, пак би мислил как да победи. Трябва да се съсредоточим единствено върху себе си и да не обсъждаме класирането. Трябва да направим необходимото, за да сме в борбата до края. За Интер обаче е обичайно да говори за победа, това е в ДНК-то на отбора. Но просто няма смисъл сега да правим изчисления – заяви Леонардо.

Той пое тима миналия декември от Рафаел Бенитес, напуснал след шест доста бурни месеца и вече има четири поредни победи с Интер. Трикратният шампион във Формула 1 Сена пък е истинска легенда в родината. Загиналият на 1 май 1994 г. пилот бе известен не само с таланта, но и с неистовото си желание за победа на всяка цена, каквото Леонардо се надява да открие и у играчите си.