Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш стана патрон на инициативата F1 в училище

Уитмарш стана патрон на инициативата F1 в училище

32
0
Мартин Уитмарш

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш стана патрон на проекта „F1 в училище“ – глобална образователна инициатива, в която ученици на възраст от 9 до 19 години конструират собствени миниатюрни състезателни коли, задвижвани с въглероден двуокис. Сред другите патрони са имена като техническите директори на Ред Бул и Лотус Ейдриан Нюи и Майк Гаскойн, както и легендарният Рос Браун, понастоящем шеф на Мерцедес във Формула 1.

Поласкани сме, че Мартин се съгласи да поеме тази роля. Инициативата е в близки връзки с Формула 1, а прякото участие на хора като него наистина помага за привличане на учениците. Мартин е вдъхновяващ началник на отбор и оценяваме щедростта му – сподели основателят и председател на проекта Андрю Денфорд.

Самият Уитмарш допълни, че инициатива като тази е страхотен метод за окуражаване креативния потенциал на децата – така, че да използват наученото в класните стаи в рамките на програмата по нов начин.

Винаги мислим за бъдещето на спорта ни в дългосрочен план, а с проекти като „F1 в училище“ можем да сме сигурни, че много умни, млади и талантливи специалисти ще потърсят кариера в нашата индустрия. Срещнах се с някои от децата след финалите през 2009 г., когато победителите се разходиха в технологичния център на Макларън. Познанията им за спорта и дълбочината на разбирането им от инженерна гледна точка бяха впечатляващи. Затова сме наясно, че проектът има важна роля в подготовката на учениците – каза още той.