Начало Автомобилни новини Прототипът Peugeot ЕХ1 постави нови рекорди

Прототипът Peugeot ЕХ1 постави нови рекорди

71
0
Peugeot ЕХ1

Сто процента електрическият прототип Peugeot EX1, след като постави няколко рекорда в Монлери през септември, постигна нови забележителни резултати в Ченгду, Китай, пред близо 200 представители на китайски и международни медии.

ЕХ1 постигна или подобри общо 5 рекорда по време на сеанс на военното летище в Ченгду, провинция Сичуан. Те бяха постигнати от двама пилоти, символи на френско-китайското приятелство:
Хан Хан – пилот, писател и известен блогър, изключително популярен сред китайската младеж, и Никола Вание – изследовател, кинодеец и пилот, любител на Полюсите и голям природозащитник.

Те бяха сертифицирани и ще бъдат хомологирани от Китайската Федерация по Автомобилен спорт, която валидира качеството и точността на извършените измервания.

Никола Вание постави рекорди, които не подлежат на хомологация : 0 до 100км/ч за 3,49с и 400м. Той постигна символичното надлъжно ускорение от 1G на 39 м.

Всички тези постижения представляват световна референция в областта на ускоренията за електрически автомобил и доказват изключително високо ниво на технологичното ноу-хау на Peugeot в алтернативните начини за задвижване на автомобила.

Шест имиджови събития на Peugeot за една година в Китай
Рекордите в Ченгду са шестото събитие, организирано от Peugeot в Китай само за 2010, когато марката отбелязва своята 200-годишнина.

През януари, 408 бе представен статично в Пекин.
През април, Марката разкри новия си имидж в Китай, докато лансираше 408 на осмия ден от четвъртия месец на годината на тигъра.
През юли, Peugeot представи монографична изложба по случай своя 200-годишен юбилей, в рамките на Френския Павилион на Световното изложението в Шанхай.
На 24 октомври, Peugeot организира в YSHU8, емблематично за френско-китайските отношения място, статичното представяне на ЕХ1 и истинско пътешествие в света на Марката.
Не трябва да забравяме и последната победа на 908 HDi FAP в състезанието 1000 километра на Жухай, с която Peugeot спечели титлата в Intercontinental Le Mans Cup срещу престижния си германски съперник.

Китай : стратегически пазар за Peugeot
Peugeot има големи амбиции в Китай, най-големият автомобилен пазар в света и си поставя за цел да удвои пазарния си дял, реализирайки 500 000 продажби до 2015 година.

За да постигането на тези намерения, се подготвя много амбициозен продуктов план, с лансиране всяка година на поне един модел, произведен в Китай.