Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло: Министърът не заслужава отговор

Ди Монтедземоло: Министърът не заслужава отговор

19
0
Лука ди Монтедземоло,Ферари

Ферари е религия в Италия и това се доказва безспорно от разразилия се скандал вследствие изказване на министър Роберто Калдероли с искане президентът на Скудерията Лука ди Монтедземоло да си подаде оставката заради загубената вчера титла във Формула 1 за 2010 г.
Отборът излезе с официална позиция, в която се казва, че някои политици са готови да скочат на влакчето на победителя и да искат гилотина за загубилите, когато нещата се объркат.

„Денят е труден за нас. Нощта не отне горчивия вкус от тъжния край на един необикновен сезон.
Но не разбираме хора, които се поддават на самобичуване, които потъват в културата на „всичко се оплеска, трябва да започнем от начало“.

Законите на спорта постановяват, че има само един победител. Но след това последно състезание не бива да забравяме, че се борехме за шампионата до самия край. При това след невероятно връщане в челото, след като критиците твърдяха, че сме победени още преди четири месеца. Винаги сме обединени и като хора на Ферари знаем как да стиснем зъби и да не се предаваме.“

Самият Ди Монтедземоло реши да каже едно-единствено изречение:

– Когато политикът Калдероли постигне в живота си 1% от това, което Ферари са направили за страната ни по отношение на индустрията спорта, тогава ще заслужи отговор – бе категоричното му изявление.

Пиеро Ферари пък заяви, че е изненадан и натъжен от изказванията на политици и един от министрите на Италия.

– През целия ми живот във Ферари никога не се е случвало някой от тези кръгове да се меси, независимо дали в добри или лоши моменти и искам нещата да останат така. Но ако погледнем какво са направили Ферари за имиджа на Италия по света, то тогава мога само да кажа, че определено е повече от сътвореното от политиците – горчиво допълни той.