Начало Автомобилни новини Халогенни, LED- и ксенонови автомобилни светлини

Халогенни, LED- и ксенонови автомобилни светлини

720
0
bosch

Бош обнови своята продуктова гама, прибавяйки към нея нови халогенни допълнителни автомобилни светлини, както и нови работни лампи с широк и с фокусиран светлинен сноп, които по желание могат да се оборудват с обикновени халогенни светлинни тела, с високоефективни LED-елементи или с ксенонови тела. Предлагайки три възможности за избор на осветителна технология, Бош е в състояние да предостави на своите клиенти широка палитра от висококачествени продукти във всички ценови категории и класове по отношение на функционалните възможности. Всички лампи се предлагат с пълен монтажен комплект за инсталиране на автомобила. Издръжливите работни лампи с марката Bosch се използват на първо място в селскостопанската област и горските стопанства, както и в сферата на строителната индустрия. Много често този тип светлини се употребяват и при автомобили, собственост на общински и комунални служби.

Халогенни работни лампи
Халогенните работни лампи са подходящи за всяка област на приложение. Те отговарят конструктивно на изискванията на клас на защита IP6K9K, отличават се с монтажни скоби от неръждаема стомана и са изключително надеждни и устойчиви на неблагоприятни атмосферни условия. Халогенните работни лампи се предлагат във вариант с широк светлинен сноп за обширен диапазон на осветяване на близко разстояние, както и с концентриран светлинен лъч, предназначен за осветяване на обекти на далечно разстояние.

LED-технологията гарантира дълъг експлоатационен живот на работните лампи
Новите работни лампи с LED-елементи на марката Bosch се характеризират преди всичко със своя дълъг експлоатационен живот, изключителна издръжливост на вибрации и ниска консумация на електроенергия. Версията с широк светлинен сноп използва шест високоефективни LED-елемента, които осветяват широка работна зона на близко разстояние с много равномерен, напомнящ дневна светлина светлинен ефект. Версията с фокусиран светлинен сноп е конструирана с цел постигане на оптимално осветяване на по-отдалечени работни площи. Нейната концентрирана светлина се генерира от седем на брой мощни LED-елемента. Работните LED-светлини не се нуждаят от поддръжка и подмяна на крушки, което скоро компенсира напълно малко по-високата покупна цена на продукта.

Ксенонови работни светлини с 40 процента по-висока светлинна мощ
Новата работна лампа „Pilot X 45W“ с ксеноново осветително тяло вече е на пазара. Мощността на Pilot X 45W е увеличена на 45 Вт, което гарантира с около 40 процента повече светлина от предходния модел с 35-ватова мощност. Ксеноновата работна светлина е изключително компактна като конструкция и се характеризира с подобен на дневна светлина светлинен ефект, разпределен равномерно на обширна площ. Благодарение на своя стабилен и издръжлив корпус и сертификата за клас на защита IPX4, моделът Pilot X 45W е изключително устойчив на неблагоприятни атмосферни условия.

Мощни допълнителни автомобилни светлини с привлекателен дизайн
Халогенните допълнителни автомобилни светлини са поредното допълнение в гамата на марката Bosch. Те предлагат много широко и равномерно светлинно разпределение, благодарение на което се гарантира оптимална осветеност на пътното платно. В същото време, допълнителните светлини, работещи в режим „дълги“, правят отлично впечатление с дизайна на своя стабилен полимерен корпус и висококачествен хромиран пръстен. Деветцоловите допълнителни светлини се използват предимно при товарни автомобили, изпълняващи тежки транспортни задачи в много европейски страни. В същото време седемцоловата версия на мощните допълнителни светлини е много популярна сред водачите на леки автомобили в скандинавските страни.