Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул празнуват конструкторската титла

Ред Бул празнуват конструкторската титла

19
0
Кристиан Хорнер,Марк Уебър,Себастиан Фетел

Отборът на Ред Бул написа нова страница в историята на Формула 1 днес, спечелвайки титлата при конструкторите след двойна победа в Гран при на Бразилия. Себастиан Фетел пресече пръв финала на пистата Интерлагос – на малко над 4 секунди пред съекипника си Марк Уебър, а лично шефът на тима Кристиан Хорнер се качи на подиума, за да празнува с пилотите си екипната корона.

– Видях, че Нико [Хюлкенберг] имаше някакъв проблем при тръгване и се възползвах от момента – обясни след финала Фетел. – След това се чувствах още по-уверен, тъй като Марк бе зад мен. През цялото време се стараех да поддържам разлика от около две секунди и половина и изглежда това проработи. От там нататък само трябваше да конролираме надпреварата и го направихме, като стъпка по стъпка се отдалечавахме от Ферари. А спечелването на конструкторската титла беше мисия. Чувството е невероятно, не знам как да го изразя с думи – допълни германецът.

Уебър от своя страна също нямаше какво толкова да коментира за състезанието. Той все пак обясни, че все още не е наясно какъв точно е бил проблемът с прегряването на двигателя му.

– Днешният ден обаче е за отбора, изцяло за екипа. За хора като Ейдриан Нюи, Дейвид Култард – хора, които са изиграли огромна роля в първите дни от съществуването на тима, заедно с Кристиан Хорнер. Списъкът е невероятно дълъг и искам да благодаря на абсолютно всички – заяви австралиецът.

Напрежението в отбора обаче бе осезаемо през по-голямата част от надпреварата и ще нарасне още повече по време на последния състезателен уикенд в Абу Даби. Разликата между Уебър и Фетел във временното генерално подреждане при пилотите понастоящем е 7 точки, като двамата изостават съответно с 8 и 15 от лидера Фернандо Алонсо (Ферари). Безкрайните телефонни разговори на Хорнер по телефона (нещо крайно необичайно за шеф на тим по време на надпревара) бяха отбелязани многократно, а присъствието на съветника Хелмут Марко едва ли допринася за разбирателството в екипа, след като предпочитанията му към Фетел са пределно добре известни. За момента обаче всички в Ред Бул запазват спокойствие и поне тази вечер празнуват като отбор.