Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън убеден, че ще може да се бори за първа редица на...

Хамилтън убеден, че ще може да се бори за първа редица на грида

54
0
Люис Хамилтън

Успешни тестове на новите си елементи по пода проведе екипът на Макларън в свободните тренировки за Гран при на Бразилия. Люис Хамилтън кара с всички последни компоненти по МР4-25 и записа четвърто време в следобедната сесия.

– Колата вървеше чудесно през целия ден, извлякох всичко от нея, но все още ми трябва малко повече аеропритискане. Въпреки това съм оптимист за квалификацията, особено ако вали, както ми казаха, че ще се случи – заяви англичанинът. – Тазгодишният ни автомобил е значително по-добър от миналогодишния на мокра писта, така че съм уверен при всички положение, че ще мога да се боря за първа редица. Що се отнася до чисто темпо на сух асфалт, то Ред Бул изглеждат много бързи. Но има куп фактори, които могат да изиграят роля в това как ще се развият последните два старта – времето, двигателите, издръжливостта.

Съотборникът му Дженсън Бътън не се чувстваше толкова удобно в МР4-25. Световният шампион за 2009 г. кара с малко по-старите версии на предно и задно крила в опит да намали разликата спрямо най-бързите.

– Цял ден си играхме с баланса – обясни Дженсън. – Болидът е с прекрасно поведение във високоскоростните завои, но все още трябва да работим по предната част, за да върви като хората и в по-бавните криви. Чак към края на тренировките, когато бях с повече гориво, темпото беше нормално. Според мен в състезанието трябва да сме ниво, а това е важно, защото в неделя [според прогнозата] ще е сухо. Надявам се настройките да не бъдат повлияни прекалено негативно от дъжда, който се предполага, че ще падне утре – обясни Бътън.