Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тръгва ли си Уебър от Ред Бул в края на сезона?

Тръгва ли си Уебър от Ред Бул в края на сезона?

85
0
Марк Уебър

Вчерашната атака на Марк Уебър срещу отбора му Ред Бул (описана по-рано тук) роди нов слух в падока на пистата Интерлагос, където вече тече подготовката за неделната Гран при на Бразилия. Австралиецът упрекна екипа си за това, че бяга от отговорност в една безкрайно напрегната ситуация и подкрепя съотборника му Себастиан Фетел, въпреки че в момента германецът има по-малък шанс за спечелване на титлата. Вследствие на това сега се говори, че той ще си тръгне от тима в края на сезон 2010 г. независимо от изхода на борбата за титлите.

Късно снощи Уебър е бил забелязан да води сериозен, но много оживен разговор с шефа на тима Кристиан Хорнер. Дискусията вероятно е била предизвикана не само от коментарите на австралийския пилот, но и от изказване на Фетел пред немска телевизия, гласящо:

– Ако Марк има нужда от помощ, да отиде да вземе медицинската кола!

Австралиецът удължи по-рано тази година договора си с Ред Бул и се споразумя да кара за тях и през 2011 г., но сега очевидно изпитва съмнения дали въобще иска да продължи да работи с отбора. Той имаше няколко сблъсъка и със съекипника, и с тима си през настоящия сезон. Кулминацията бе в уикенда за Гран при на Великобритания, когато Марк спечели и в парадната обиколка заяви по радиото:

– Не е лошо като за пилот номер 2, нали?!

Хорнер постепенно овладя ситуацията тогава, след като събра пилотите на спешна среща във фабриката в Милтън Кийнс. Сега обаче англичанинът е на път да изпусне юздите, както преди три години Рон Денис не се справи с напрежението между Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън в Макларън. Според друг слух в падока Кристиан може да си тръгне от Ред Бул, ако тимът загуби титлата при пилотите през 2010 г. и това вероятно го поставя под допълнително напрежение.

Що се отнася до Уебър, то понастоящем той е на 34 години и е напълно възможно директно да се откаже от активна състезателна дейност, ако реши да не кара за Ред Бул догодина.